Nevelt gyermeküket molesztáló házaspárt tartóztattak le Jász-Nagykun-Szolnokban

zaklatás

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy megrázó eset került napvilágra: a helyi bíróság letartóztatott egy házaspárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szexuálisan bántalmazták a nevelésükre bízott kiskorú fiút. A megyei főügyészség kedden tájékoztatta az MTI-t az ügyről.

A vádhatóság közleménye szerint a párt tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint a férj és feleség 2023 májusa előtt rendszeresen arra kényszerítette a nevelt fiút, hogy különböző szexuális cselekményeket tűrjön el vagy végezzen, sőt, saját szexuális tevékenységeikbe is bevonták a gyermeket.

Az ügy súlyosságát jelzi, hogy a bűncselekmény 5-20 év közötti szabadságvesztéssel büntethető. A főügyészség indítványában kiemelte, hogy mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Ráadásul a férfi ellen már folyamatban van egy hasonló bűncselekmény miatt indított eljárás, ami miatt a bűnismétlés veszélye is reális.

A bíróság, egyetértve az ügyészi indítvánnyal, elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen az érintettek fellebbezést nyújtottak be, így az még nem jogerős.

A hatóságok a gyermeket még 2023 májusa előtt kiemelték a pár gondozásából, ezzel vélhetően véget vetve a hosszan tartó bántalmazásnak. Az eset rávilágít a gyermekvédelmi rendszer fontosságára és a nevelőszülők alapos ellenőrzésének szükségességére.

Az ügy további részletei egyelőre nem ismertek, a nyomozás és a jogi eljárás folyamatban van.

Képünk illusztráció, forrása: Unsplash

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek